Centrul de transfer tehnologic
Centrul de transfer tehnologic este o structura cu autofinanțare, fiind constituita din cadre universitare si din personal tehnic auxiliar din cadrul Facultății de Silvicultura.
Activitatea de cercetare aplicativa se desfășoară în cadrul Centrului de Transfer Tehnologic al Facultății de Silvicultura (C.T.T.F.S.).
Obiectul principal al C.T.T.F.S. (conform statutului de funcționare) îl constituie transferarea cât mai rapida si mai eficienta a cercetării aplicative din facultate către unitățile economice de profil, precum si rezolvarea unor teme concrete de cercetare în domeniul silviculturii lansate de agenții economici, de alte unități de cercetare, de Academia Româna, de Academia de Știinte Agricole si Silvice, de Agenția Națională pentru Știință, Tehnologie si Inovare, de organizațiile din străinatate etc.
Activitatea de baza a centrului se axează pe:
- cercetarea științifică în domenii ale silviculturii de interes prioritar, stabilite cu unitățile potențial beneficiare;
- consultanta tehnica si manageriala;
- proiectare tehnologica si implementare a soluțiilor tehnice inovatoare;
- analize de piața și lucrări de evaluare;
- servicii de asistenta tehnica si instruire.
În etapa actuala, solicitările pentru diferite proiecte de cercetare științifică provin din partea firmelor cu capital de stat. Finanțarea cercetării se realizează din contracte cu unitățile silvice de producție și cercetare și din alocații bugetare.
Baza materiala pentru cercetare este asigurata prin spatiile si tehnica existente în cadrul facultății precum si prin bazele experimentale ale unităților silvice teritoriale.
Cercetarea științifica, la Facultatea de Silvicultura, este îndrumata si avizata de către directorul C.T.T.F.S., secretarul științific si comisia de avizare alcatuită din specialiști în domeniu